Figový džem

V našej záhrade rastú dva figovníky, ktoré sú v porovnaní s našimi ostatnými ovocnými stromami výnimočné tým, že prinášajú úrodu dva krát do roka. Figy obsahuje veľa vitamínov, betakarotén, minerálne látky a Omega 6 kyseliny. Podporujú immunitu, prispievajú k detoxikácii tela. Podporujú trávenie, chudnutie, tvorbu kostného tkaniva a červených krviniek. Zlepšujú kvalitu pokožky, upokojujú nervový systém, znižujú krvný tlak a vysoký cholesterol. Popritom všetkom sú chutné, sladučké a mimoriadne šťavnaté. Figový lekvár sa hodí do zákuskov, ale je vynikajúci aj na raňajky na čerstvé chrumkavé hrianky.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s