Orgovánový lekvár

Kto miluje vôňu orgovánu, môže robiť orgovánový lekvár alebo orgovánový cukor. Nie je to žiadne tajomstvo. Dôležité, aby sa použili úplne rozkvitnuté kvetinky. Tie si odštipkáme, aby nám ostali len lupienky kvetov. A to treba variť a variť, kým to nezhustne. Hotový lekvár má silnú korenistú chuť a arómu. Vynikajúci do zákuskov , dezertov, krémov a zmrzlín. Orgovánový cukor v lete pridá malinovkám sviežu chuť, v zime sa používa do čaju.

126

One Comment Add yours

  1. Daniela píše:

    Priznám sa, že o tom, že sa dá uvariť lekvár aj z orgovánu, sa dozvedám teraz prvý raz. Škoda, že už dávnejšie orgován odkvitol 😦

    Páči sa mi

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s