Hruškový lekvár

Hruška. Šťavnatá, sladká a plná vitamínov. Je to ovocie nedocenené, hoci jej meno sa čoraz častejšie skloňuje v špičkových svetových kulinárskych kruhoch.  Hrušky sú mojím osobným obľúbeným ovocným pokušením. Hlavne tie naše zimné hrušky. Začiatkom októbra ich oberáme ešte nezrelé, tmavozelené. Dáme ich do chládku a do mesiaca začínajú dozrievať na žlto. Tie hrušky sú ako z rozprávky, krásne žlté, voňavé, šťavnaté. Jedna z najlepších možností, ako uskladniť tieto dary prírody je uvariť z nich lekvár s kreatívnymi chuťovými kombináciami.  Jeden z najlepších je lekvár s karamelom ,ozvláštnený dúškom hruškovice.

Advertisement

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s